Skip to main content Skip to search

Particulier

optUmaal financiele advisering

PARTICULIEREN

Eerlijk is eerlijk. Op onze website besteden wij het meeste aandacht aan ondernemers en ondernemingen. Hoewel die doelgroep het grootste deel van onze klantenbestand beslaat, wordt ook de particulier bij optUmaal met persoonlijke aandacht geadviseerd en begeleid.

Als wij de belastingdienst mogen geloven wordt het allemaal steeds makkelijker. De belastingdienst vult nu zelfs alvast de nodige gegevens voor u in (de vooraf ingevulde aangifte). Als u de gegevens dan even snel controleert en waar nodig aanvult, dan is het allemaal zo gepiept. Toch?

Onze ervaring is dat makkelijker lijkt dan dat het is. Om te beginnen worden nog niet alle gegevens vooraf ingevuld. U moet dus scherp in de gaten houden of het allemaal wel volledig is. Verder kan de Belastingdienst bijvoorbeeld niet zien of een lening aangegaan is voor onderhoud of verbetering van de eigen woning. Zij zetten de lening “gewoon” in Box 3, maar daardoor kunt u renteaftrek mislopen en dus niet optimaal de fiscale mogelijkheden benutten.

ONZE WERKWIJZE

Onze werkwijze bij particulieren belastingaangiften ziet er als volgt uit. Wanneer u alle jaaropgaven ontvangen hebt, maakt u een afspraak met optUmaal. optUmaal vraagt u voorafgaand aan de afspraak een checklist in te vullen met vragen die relevant kunnen zijn voor uw aangifte. Deze vragenlijst maakt u bewust van eventuele situaties die voor u relevant kunnen zijn en het helpt ons om het maximale uit uw aangifte te halen. U neemt de ingevulde checklist met de jaaropgaven en overige relevante stukken mee naar de afspraak. Wij stellen de aangifte samen waar u bij zit.

 

Dit doen wij om twee redenen. In de eerste plaats is het makkelijk om vragen te stellen bij het samenstellen van de aangifte, maar minstens zo belangrijk: het is een stuk persoonlijker! Als alle gegevens compleet zijn, kan de aangifte meteen worden afgerond op papier of in digitale vorm. Klaar terwijl u wacht!

Wat is de investering?

Aangifte inkomstenbelasting voor een alleenstaande

90,00
  • Meerprijs in een jaar met aanschaf eigen woning: €40,00
  • Alle prijzen zijn inclusief BTW
  • NEEM CONTACT OP

Aangiften inkomstenbelasting voor fiscale partners

140,00
  • Meerprijs in een jaar met aanschaf eigen woning: €40,00
  • Alle prijzen zijn inclusief BTW
  • NEEM CONTACT OP

Beste bezoeker,

Op 15 maart heeft onze overheid aanvullende maatregelen aangekondigd in verband met het coronavirus. Het is een uitzonderlijke situatie met maatschappelijk zeer ingrijpende maatregelen. Wij zullen de gegeven adviezen volgen. Concreet hanteren wij daarom - in ieder geval tot 6 april 2020 - de volgende uitgangspunten.

Geen fysieke afspraken
We zullen geen fysieke afspraken meer plannen en alle reeds geplande afspraken afzeggen of uitstellen tot een later moment. Voor de afspraken inzake aangiftewerkzaamheden betekent dit dat wij onze cliënten zullen vragen de gegevens voor de aangifte dit jaar in onze brievenbus te deponeren. Wij zullen dit jaar de aangiften verzorgen zonder een fysieke afspraak. Dat is minder persoonlijk, maar het is niet anders in deze onwerkelijke tijd. Het opschuiven van deze werkzaamheden is niet wenselijk.

Bezetting kantoor/thuiswerken
Ingaande 16 maart zullen wij zoveel mogelijk thuiswerken. Daarnaast hebben wij een rooster opgesteld, zodat er tijdens kantooruren in ieder geval altijd één persoon op kantoor aanwezig is. Het biedt cliënten de mogelijkheid om stukken achter te laten in de hal, indien deze niet in de brievenbus passen.

Tot slot
Dit protocol is onze poging in de gegeven situatie het juiste te doen, verantwoording te nemen en wij vertrouwen daarbij op een ieders begrip.

Waar nodig sterkte voor een ieder en een hartelijke groet,

Het team van optUmaal