Skip to main content Skip to search

Particulier

optUmaal financiele advisering

PARTICULIEREN

Eerlijk is eerlijk. Op onze website besteden wij het meeste aandacht aan ondernemers en ondernemingen. Hoewel die doelgroep het grootste deel van onze klantenbestand beslaat, wordt ook de particulier bij optUmaal met persoonlijke aandacht geadviseerd en begeleid.

Als wij de belastingdienst mogen geloven wordt het allemaal steeds makkelijker. De belastingdienst vult nu zelfs alvast de nodige gegevens voor u in (de vooraf ingevulde aangifte). Als u de gegevens dan even snel controleert en waar nodig aanvult, dan is het allemaal zo gepiept. Toch?

Onze ervaring is dat makkelijker lijkt dan dat het is. Om te beginnen worden nog niet alle gegevens vooraf ingevuld. U moet dus scherp in de gaten houden of het allemaal wel volledig is. Verder kan de Belastingdienst bijvoorbeeld niet zien of een lening aangegaan is voor onderhoud of verbetering van de eigen woning. Zij zetten de lening “gewoon” in Box 3, maar daardoor kunt u renteaftrek mislopen en dus niet optimaal de fiscale mogelijkheden benutten.

ONZE WERKWIJZE

Onze werkwijze bij particulieren belastingaangiften ziet er als volgt uit. Wanneer u alle jaaropgaven ontvangen hebt, maakt u een afspraak met optUmaal. optUmaal vraagt u voorafgaand aan de afspraak een checklist in te vullen met vragen die relevant kunnen zijn voor uw aangifte. Deze vragenlijst maakt u bewust van eventuele situaties die voor u relevant kunnen zijn en het helpt ons om het maximale uit uw aangifte te halen. U neemt de ingevulde checklist met de jaaropgaven en overige relevante stukken mee naar de afspraak. Wij stellen de aangifte samen waar u bij zit.

Dit doen wij om twee redenen. In de eerste plaats is het makkelijk om vragen te stellen bij het samenstellen van de aangifte, maar minstens zo belangrijk: het is een stuk persoonlijker! Als alle gegevens compleet zijn, kan de aangifte meteen worden afgerond op papier of in digitale vorm. Klaar terwijl u wacht!

Wat is de investering?

Aangifte inkomstenbelasting voor een alleenstaande

94,50
incl. BTW
  • Meerprijs in een jaar met wijziging eigen woning: €50,00 exclusief BTW
  • Aangiftes zijn incl. BTW – Wijziging eigen woning zijn excl. BTW
  • NEEM CONTACT OP

Aangifte inkomstenbelasting voor fiscale partners

132,00
incl. BTW
  • Meerprijs in een jaar met wijziging eigen woning: €50,00 excl. BTW
  • Aangiftes zijn incl. BTW – Wijziging eigen woning zijn excl. BTW
  • NEEM CONTACT OP