Skip to main content Skip to search

Particulier

optUmaal financiele advisering

PARTICULIEREN

Eerlijk is eerlijk. Op onze website besteden wij het meeste aandacht aan ondernemers en ondernemingen. Hoewel die doelgroep het grootste deel van onze klantenbestand beslaat, wordt ook de particulier bij optUmaal met persoonlijke aandacht geadviseerd en begeleid.

Als wij de belastingdienst mogen geloven wordt het allemaal steeds makkelijker. De belastingdienst vult nu zelfs alvast de nodige gegevens voor u in (de vooraf ingevulde aangifte). Als u de gegevens dan even snel controleert en waar nodig aanvult, dan is het allemaal zo gepiept. Toch?

Onze ervaring is dat makkelijker lijkt dan dat het is. Om te beginnen worden nog niet alle gegevens vooraf ingevuld. U moet dus scherp in de gaten houden of het allemaal wel volledig is. Verder kan de Belastingdienst bijvoorbeeld niet zien of een lening aangegaan is voor onderhoud of verbetering van de eigen woning. Zij zetten de lening “gewoon” in Box 3, maar daardoor kunt u renteaftrek mislopen en dus niet optimaal de fiscale mogelijkheden benutten.

ONZE WERKWIJZE

Onze werkwijze bij particulieren belastingaangiften ziet er als volgt uit. Wanneer u alle jaaropgaven ontvangen hebt, maakt u een afspraak met optUmaal. optUmaal vraagt u voorafgaand aan de afspraak een checklist in te vullen met vragen die relevant kunnen zijn voor uw aangifte. Deze vragenlijst maakt u bewust van eventuele situaties die voor u relevant kunnen zijn en het helpt ons om het maximale uit uw aangifte te halen. U neemt de ingevulde checklist met de jaaropgaven en overige relevante stukken mee naar de afspraak. Wij stellen de aangifte samen waar u bij zit.

 

Dit doen wij om twee redenen. In de eerste plaats is het makkelijk om vragen te stellen bij het samenstellen van de aangifte, maar minstens zo belangrijk: het is een stuk persoonlijker! Als alle gegevens compleet zijn, kan de aangifte meteen worden afgerond op papier of in digitale vorm. Klaar terwijl u wacht!

Wat is de investering?

Aangifte inkomstenbelasting voor een alleenstaande

90,00
  • Meerprijs in een jaar met aanschaf eigen woning: €40,00
  • Alle prijzen zijn inclusief BTW
  • NEEM CONTACT OP

Aangiften inkomstenbelasting voor fiscale partners

140,00
  • Meerprijs in een jaar met aanschaf eigen woning: €40,00
  • Alle prijzen zijn inclusief BTW
  • NEEM CONTACT OP

Beste bezoeker,

Ondanks dat de wereld en dus ook Nederland nog altijd in de ban is van het coronavirusvirus, worden de maatregelen langzaamaan weer versoepeld en dat geldt ook voor ons protocol. Uiteraard zullen wij de gegeven adviezen blijven volgen. Concreet hanteren wij tot nader bericht de volgende uitgangspunten.

Fysieke afspraken na 1 juni 2020 onder voorwaarden weer mogelijk

Vanaf 1 juni 2020 zullen er onder voorwaarden weer fysieke afspraken gepland kunnen worden op ons kantoor. Daarbij geldt dan een maximaal aantal personen van vier tegelijkertijd (inclusief wijzelf). In onze spreekkamer is op die manier invulling te geven aan de 1,5 meter afstand. Sowieso geven wij elkaar de ruimte en schudden wij geen handen.

Het weer plannen van fysieke afspraken brengt onvermijdelijk met zich mee dat er bij ons op kantoor meer “verkeer” zal zijn. Uiteraard besteden wij veel aandacht aan hygiëne, maar een virusvrije omgeving is door ons logischerwijs niet te garanderen. In dit kader doen wij een klemmend beroep op u om geen afspraken te plannen - danwel deze af te zeggen - wanneer u verkoudheids- of mogelijke coronaklachten hebt.

Bezetting kantoor/thuiswerken

Voorlopig werken wij nog wel zoveel mogelijk thuis. Daarnaast hebben wij een rooster opgesteld, zodat er tijdens kantooruren in ieder geval altijd één persoon op kantoor aanwezig is. Het biedt cliënten de mogelijkheid om stukken te brengen, indien deze niet in de brievenbus passen.

Tot slot

Dit protocol is onze poging in de gegeven situatie mee te bewegen met de ontwikkelingen, het juiste te doen en verantwoording te nemen. Wij vertrouwen daarbij op een ieders begrip.

Waar nodig sterkte en een hartelijke groet,

Het team van optUmaal