Skip to main content Skip to search

Blog

RB Eindejaarstips 2019

Eindejaarstips 2019 van Register Belastingadviseurs

De goedheiligman en zijn assistenten zijn weer in het land en dat betekent dat ook het einde van het jaar al weer hard dichterbij komt. Daarmee is het ook tijd voor de jaarlijkse Eindejaarstips. In de RB-Special – Eindejaarstips 2019 kunt u deze lezen. Als u over de en Eindejaarstips vragen of opmerkingen heeft, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Dowload de RB eindejaarstips

Lees meer
RB Eindejaarstips 2018 - optumaal.nl

Eindejaarstips voor 2018 van Register Belastingadviseurs

Het meest gebruikte woord dit jaar is waarschijnlijk “dividendbelasting” met op een eervolle tweede plaats het woord “afschaffing”. Na veel politiek wapengekletter blijkt het van die afschaffing niet te komen, maar de meeste andere plannen van Prinsjesdag gaan naar verwachting wel de politieke eindstreep halen. Dat resulteert ook dit jaar weer in de nodige tips die het vermelden waard zijn. In de RB-Special – Eindejaarstips 2018 kunt u deze lezen. Als u over de Eindejaarstips vragen of opmerkingen heeft, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

 

Download de RB Eindejaarstips 2018

Lees meer

RB-special Prinsjesdag 2018

In Den Haag is het politieke wapengekletter nog gaande, maar in deze RB-special zijn alvast de belangrijkste fiscale punten van Prinsjesdag 2018 samengevat. Afhankelijk van de politieke beschietingen – excuses, wij bedoelen natuurlijk beschouwingen –  in de Tweede en later ook de Eerste Kamer kan er nog best iets gaan veranderen in de door het kabinet voorgestelde plannen, maar op hoofdlijnen zal dit het wel zijn. Als u vragen of opmerkingen heeft over de special, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

 

Lees meer
eindejaarstips

Eindejaarstips voor 2017 van het Register Belastingadviseurs

Het papier van het regeerakkoord is nauwelijks opgedroogd, maar heeft toch al het nodige stof doen opwaaien. Zoals het nu lijkt, staan ons de komende jaren een aantal veranderingen te wachten op belastingtechnisch gebied. Momenteel zijn de plannen alleen nog niet definitief en vragen ze over het algemeen ook niet acuut om actie. Toch zijn er ook dit jaar de nodige tips die het vermelden waard zijn. In de RB-Special – Eindejaarstips 2017 kunt u deze lezen. Als u over de eindejaarstips vragen of opmerkingen heeft, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Download de eindejaarstips door op de afbeelding te klikken

Lees meer
optUmaal maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO Certificaat toegekend door MVO alliantie aan optUmaal

In januari 2016 is de MVO-Alliantie Noord Nederland opgericht. Een samenwerkingsverband van Noordelijke organisaties (publiek en privaat) die hun krachten willen bundelen als het gaat om het realiseren van hun ambities voor een circulaire en inclusieve regionale economie en samenleving. De MVO-Alliantie wordt gedragen door de organisaties die zich er aan verbonden hebben. optUmaal mag zich nu trots deelnemer noemen van de MVO-alliantie.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en optUmaal

Bij optUmaal besteden wij veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Wij geven daar invulling aan door zoveel mogelijk sociaal en duurzaam te ondernemen en te werken. De MVO-Alliantie Noord Nederland heeft onze werkwijze getoetst en wij zijn daarom erg trots op het aan ons toegekende MVO-certificaat. Nieuwsgierig geworden naar over onze maatschappelijk verantwoorde werkwijze? Lees er meer over op de website van AssenvoorAssen.

 

Lees meer
Privegebruik Auto

Bijtelling privégebruik auto in strijd met Europees recht?

Rijdt u een auto van de zaak met een bijtelling van 25% van de cataloguswaarde? Dan betaalt u misschien te veel inkomstenbelasting. Dat zal althans de inzet worden van een proefprocedure over de verlaging van de maximale bijtelling naar 22%.

Tot 1 januari 2017 bedroeg het hoogste tarief voor de bijtelling privégebruik auto in de loon- en inkomstenbelasting 25%. Die bijtelling krijgt u alleen als u meer dan 500 privékilometers rijdt met uw auto van de zaak. Vanaf 1 januari 2017 zijn de regels veranderd. Wat is er veranderd? Per 1 januari 2017 is het hoogste tarief voor de bijtelling privégebruik auto in de loon- en inkomstenbelasting nog maar 22%. Die verlaging geldt echter niet voor auto’s die al voor 1 januari 2017 op kenteken zijn gezet.

Lees meer

Beste bezoeker,

Ondanks dat de wereld en dus ook Nederland nog altijd in de ban is van het coronavirusvirus, worden de maatregelen langzaamaan weer versoepeld en dat geldt ook voor ons protocol. Uiteraard zullen wij de gegeven adviezen blijven volgen. Concreet hanteren wij tot nader bericht de volgende uitgangspunten.

Fysieke afspraken na 1 juni 2020 onder voorwaarden weer mogelijk

Vanaf 1 juni 2020 zullen er onder voorwaarden weer fysieke afspraken gepland kunnen worden op ons kantoor. Daarbij geldt dan een maximaal aantal personen van vier tegelijkertijd (inclusief wijzelf). In onze spreekkamer is op die manier invulling te geven aan de 1,5 meter afstand. Sowieso geven wij elkaar de ruimte en schudden wij geen handen.

Het weer plannen van fysieke afspraken brengt onvermijdelijk met zich mee dat er bij ons op kantoor meer “verkeer” zal zijn. Uiteraard besteden wij veel aandacht aan hygiëne, maar een virusvrije omgeving is door ons logischerwijs niet te garanderen. In dit kader doen wij een klemmend beroep op u om geen afspraken te plannen - danwel deze af te zeggen - wanneer u verkoudheids- of mogelijke coronaklachten hebt.

Bezetting kantoor/thuiswerken

Voorlopig werken wij nog wel zoveel mogelijk thuis. Daarnaast hebben wij een rooster opgesteld, zodat er tijdens kantooruren in ieder geval altijd één persoon op kantoor aanwezig is. Het biedt cliënten de mogelijkheid om stukken te brengen, indien deze niet in de brievenbus passen.

Tot slot

Dit protocol is onze poging in de gegeven situatie mee te bewegen met de ontwikkelingen, het juiste te doen en verantwoording te nemen. Wij vertrouwen daarbij op een ieders begrip.

Waar nodig sterkte en een hartelijke groet,

Het team van optUmaal