Skip to main content Skip to search

Jaarrekeningen

optumaal jaarrekeningen
Jaarrekening geeft inzichten

JAARREKENINGEN

Jaarrekeningen zijn het resultaat van ondernemen met visie! Vaak wordt een jaarrekening gezien als geschiedenisboek. Het gaat immers altijd over het verleden en tja, die jaarrekeningen moeten nu eenmaal elk jaar opgesteld worden. optUmaal ziet dat anders! Een jaarrekening is een uiterst belangrijk document. Niet in de eerste plaats voor de bank en nee, ook niet voor de Belastingdienst.

 

Wilt u een jaarrekening laten maken? Jaarrekeningen zijn in de eerste plaats van groot belang voor de ondernemers zelf. Waarom? Nou, iedere ondernemer is extreem betrokken bij zijn onderneming en bruist voortdurend van de ideeën en plannen. Plannen voor het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten, plannen om de omzet te verhogen, plannen om kosten te besparen, plannen om uit te breiden, plannen om te investeren, enzovoort. Als ondernemer heeft u een visie en juist daarbij is een jaarrekening erg nuttig. Jaarrekeningen helpen bij het evalueren en initiëren van plannen. Wat heeft gewerkt, wat niet en wat is wijsheid voor de toekomst? Het is natuurlijk super om te constateren dat iets heeft gewerkt!

DE JAARREKENING GEEFT RICHTING

Iedereen heeft zo nu en dan behoefte aan bevestiging en een jaarrekening kan de ondernemer die bevestiging geven. Maar ook als iets niet heeft gewerkt is dat een belangrijke constatering. Jaarrekeningen helpen bij het beantwoorden van de vraag waarom iets niet of minder goed heeft gewerkt en kunnen ook nieuwe plannen laten opborrelen.

 

De jaarrekening wordt bij optUmaal altijd met u besproken. Als korte terugblik, maar vooral ook als een document om richting te geven aan de toekomst. optUmaal is niet de boekhouder waar u nooit iets van hoort en gewoon jaarlijks hetzelfde trucje uitvoert. optUmaal begeleidt en ondersteunt de ondernemer actief op weg naar een succesvolle toekomst. Niet alleen bij het bespreken van jaarrekeningen, maar het hele jaar door.

Bel mij terug!

Ik wil het graag hebben over:

Beste bezoeker,

Op 15 maart heeft onze overheid aanvullende maatregelen aangekondigd in verband met het coronavirus. Het is een uitzonderlijke situatie met maatschappelijk zeer ingrijpende maatregelen. Wij zullen de gegeven adviezen volgen. Concreet hanteren wij daarom - in ieder geval tot 6 april 2020 - de volgende uitgangspunten.

Geen fysieke afspraken
We zullen geen fysieke afspraken meer plannen en alle reeds geplande afspraken afzeggen of uitstellen tot een later moment. Voor de afspraken inzake aangiftewerkzaamheden betekent dit dat wij onze cliënten zullen vragen de gegevens voor de aangifte dit jaar in onze brievenbus te deponeren. Wij zullen dit jaar de aangiften verzorgen zonder een fysieke afspraak. Dat is minder persoonlijk, maar het is niet anders in deze onwerkelijke tijd. Het opschuiven van deze werkzaamheden is niet wenselijk.

Bezetting kantoor/thuiswerken
Ingaande 16 maart zullen wij zoveel mogelijk thuiswerken. Daarnaast hebben wij een rooster opgesteld, zodat er tijdens kantooruren in ieder geval altijd één persoon op kantoor aanwezig is. Het biedt cliënten de mogelijkheid om stukken achter te laten in de hal, indien deze niet in de brievenbus passen.

Tot slot
Dit protocol is onze poging in de gegeven situatie het juiste te doen, verantwoording te nemen en wij vertrouwen daarbij op een ieders begrip.

Waar nodig sterkte voor een ieder en een hartelijke groet,

Het team van optUmaal