Skip to main content Skip to search

Jaarrekeningen

optumaal jaarrekeningen
Jaarrekening geeft inzichten

JAARREKENINGEN

Jaarrekeningen zijn het resultaat van ondernemen met visie! Vaak wordt een jaarrekening gezien als geschiedenisboek. Het gaat immers altijd over het verleden en tja, die jaarrekeningen moeten nu eenmaal elk jaar opgesteld worden. optUmaal ziet dat anders! Een jaarrekening is een uiterst belangrijk document. Niet in de eerste plaats voor de bank en nee, ook niet voor de Belastingdienst.

 

Wilt u een jaarrekening laten maken? Jaarrekeningen zijn in de eerste plaats van groot belang voor de ondernemers zelf. Waarom? Nou, iedere ondernemer is extreem betrokken bij zijn onderneming en bruist voortdurend van de ideeën en plannen. Plannen voor het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten, plannen om de omzet te verhogen, plannen om kosten te besparen, plannen om uit te breiden, plannen om te investeren, enzovoort. Als ondernemer heeft u een visie en juist daarbij is een jaarrekening erg nuttig. Jaarrekeningen helpen bij het evalueren en initiëren van plannen. Wat heeft gewerkt, wat niet en wat is wijsheid voor de toekomst? Het is natuurlijk super om te constateren dat iets heeft gewerkt!

DE JAARREKENING GEEFT RICHTING

Iedereen heeft zo nu en dan behoefte aan bevestiging en een jaarrekening kan de ondernemer die bevestiging geven. Maar ook als iets niet heeft gewerkt is dat een belangrijke constatering. Jaarrekeningen helpen bij het beantwoorden van de vraag waarom iets niet of minder goed heeft gewerkt en kunnen ook nieuwe plannen laten opborrelen.

 

De jaarrekening wordt bij optUmaal altijd met u besproken. Als korte terugblik, maar vooral ook als een document om richting te geven aan de toekomst. optUmaal is niet de boekhouder waar u nooit iets van hoort en gewoon jaarlijks hetzelfde trucje uitvoert. optUmaal begeleidt en ondersteunt de ondernemer actief op weg naar een succesvolle toekomst. Niet alleen bij het bespreken van jaarrekeningen, maar het hele jaar door.

Bel mij terug!

Ik wil het graag hebben over:

Beste bezoeker,

Ondanks dat de wereld en dus ook Nederland nog altijd in de ban is van het coronavirusvirus, worden de maatregelen langzaamaan weer versoepeld en dat geldt ook voor ons protocol. Uiteraard zullen wij de gegeven adviezen blijven volgen. Concreet hanteren wij tot nader bericht de volgende uitgangspunten.

Fysieke afspraken na 1 juni 2020 onder voorwaarden weer mogelijk

Vanaf 1 juni 2020 zullen er onder voorwaarden weer fysieke afspraken gepland kunnen worden op ons kantoor. Daarbij geldt dan een maximaal aantal personen van vier tegelijkertijd (inclusief wijzelf). In onze spreekkamer is op die manier invulling te geven aan de 1,5 meter afstand. Sowieso geven wij elkaar de ruimte en schudden wij geen handen.

Het weer plannen van fysieke afspraken brengt onvermijdelijk met zich mee dat er bij ons op kantoor meer “verkeer” zal zijn. Uiteraard besteden wij veel aandacht aan hygiëne, maar een virusvrije omgeving is door ons logischerwijs niet te garanderen. In dit kader doen wij een klemmend beroep op u om geen afspraken te plannen - danwel deze af te zeggen - wanneer u verkoudheids- of mogelijke coronaklachten hebt.

Bezetting kantoor/thuiswerken

Voorlopig werken wij nog wel zoveel mogelijk thuis. Daarnaast hebben wij een rooster opgesteld, zodat er tijdens kantooruren in ieder geval altijd één persoon op kantoor aanwezig is. Het biedt cliënten de mogelijkheid om stukken te brengen, indien deze niet in de brievenbus passen.

Tot slot

Dit protocol is onze poging in de gegeven situatie mee te bewegen met de ontwikkelingen, het juiste te doen en verantwoording te nemen. Wij vertrouwen daarbij op een ieders begrip.

Waar nodig sterkte en een hartelijke groet,

Het team van optUmaal