Skip to main content Skip to search

Ondernemer

u bent onderenemer
optUmaal belastingen

DOOR EN VOOR ONDERNEMERS

Er is lef nodig om te gaan ondernemen! Ondernemers zetten alle (sociale) zekerheid overboord om voor eigen rekening en risico “hun ding” te gaan doen. De verantwoordelijkheid is aanzienlijk. Niet alleen om te zorgen dat in het eigen gezin brood op de plank komt, maar ook om te zorgen voor brood op de plank bij de gezinnen van hun werknemers.

Bob heeft samen met zijn team het ondernemerschap door zijn aderen stromen en weten wat er allemaal bij het ondernemerschap komt kijken. Niet alleen administratief en belastingtechnisch, maar juist ook op het gebied van verantwoordelijkheden en het omgaan met een doorgaans niet constante inkomensstroom. Dat brengt uitdagingen en mogelijkheden met zich mee. optUmaal kan zich in uw situatie verplaatsen en u uit eigen ervaring van advies dienen.

ONDERNEMINGSVORMEN

Het maakt daarbij niet uit in welke vorm u onderneemt. optUmaal is van alle markten thuis en geeft bijvoorbeeld ook advies over de in uw situatie meest passende ondernemingsvorm. Elders op de website wordt specifiek aandacht besteed aan de DGA, maar ook met firmanten in een vennootschap onder firma (VOF), maten in een maatschap of ondernemers met personeel heeft optUmaal ruime ervaring.

optUmaal adviseert, begeleidt en ontzorgt onder andere op het gebied van administraties, jaarrekeningen, belastingen, salarisadministraties, pensioen, enzovoort. Onder specialismen leest u hier meer over, maar u kunt natuurlijk ook een afspraak maken om onder het genot van een kopje koffie of thee eens te komen praten over de mogelijkheden!

Beste bezoeker,

Ondanks dat de wereld en dus ook Nederland nog altijd in de ban is van het coronavirusvirus, worden de maatregelen langzaamaan weer versoepeld en dat geldt ook voor ons protocol. Uiteraard zullen wij de gegeven adviezen blijven volgen. Concreet hanteren wij tot nader bericht de volgende uitgangspunten.

Fysieke afspraken na 1 juni 2020 onder voorwaarden weer mogelijk

Vanaf 1 juni 2020 zullen er onder voorwaarden weer fysieke afspraken gepland kunnen worden op ons kantoor. Daarbij geldt dan een maximaal aantal personen van vier tegelijkertijd (inclusief wijzelf). In onze spreekkamer is op die manier invulling te geven aan de 1,5 meter afstand. Sowieso geven wij elkaar de ruimte en schudden wij geen handen.

Het weer plannen van fysieke afspraken brengt onvermijdelijk met zich mee dat er bij ons op kantoor meer “verkeer” zal zijn. Uiteraard besteden wij veel aandacht aan hygiëne, maar een virusvrije omgeving is door ons logischerwijs niet te garanderen. In dit kader doen wij een klemmend beroep op u om geen afspraken te plannen - danwel deze af te zeggen - wanneer u verkoudheids- of mogelijke coronaklachten hebt.

Bezetting kantoor/thuiswerken

Voorlopig werken wij nog wel zoveel mogelijk thuis. Daarnaast hebben wij een rooster opgesteld, zodat er tijdens kantooruren in ieder geval altijd één persoon op kantoor aanwezig is. Het biedt cliënten de mogelijkheid om stukken te brengen, indien deze niet in de brievenbus passen.

Tot slot

Dit protocol is onze poging in de gegeven situatie mee te bewegen met de ontwikkelingen, het juiste te doen en verantwoording te nemen. Wij vertrouwen daarbij op een ieders begrip.

Waar nodig sterkte en een hartelijke groet,

Het team van optUmaal